Řízení kreditních rizik při poskytování bankovních úvěrů - Langrová, Martina; Brada, Jaroslav, 1964-; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Hlavním cílem diplomové práce je popsat rozhodovací proces odboru řízení kreditního rizika v bance na příkladu nastavených procesů konkrétní banky. První část práce je teoretická a zaměřuje se na druhy rizik v bance, vymezení pojmu kreditního rizika, jeho kvantifikaci a v poslední řadě jeho měření. V části druhé – praktické je popsána problematika řízení kreditního rizika v privátní bance. Práce popisuje formy financování nabízené klientům a představuje organizační strukturu řízení rizik v rámci banky. Dále analyzuje strategické směřování banky a její přístup k řízení rizik. Identifikuje a klasifikuje zdroje úvěrového rizika podle typů klientů. Závěrečná část se věnuje procesu kvantifikace rizika při poskytování nových úvěrů a představuje nástroje a postupy zaměřené na minimalizaci těchto rizik. Výsledky práce přinášejí komplexní pohled na mechanismy a strategie efektivního řízení úvěrového rizika v kontextu privátního bankovnictví.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses