Rozpočtování ve státní neziskové organizaci - Sedlaříková, Linda (2025)
Tato práce se zabývá tématem rozpočtování ve státní neziskové organizaci, a to na příkladu konkrétní formy státní příspěvkové organizace, která působí v oblasti podpory rozvoje vzdělávání. Teoretická část obsahuje klíčové informace o specifikách financování a rozpočtování v oblasti státního neziskového sektoru. Praktická část navazuje představením, charakteristikou a detailní analýzou metodiky rozpočtování vybrané organizace. Následuje zhodnocení provedené analýzy, včetně identifikace problémových míst. Poslední kapitola praktické části představuje jednotlivé návrhy změn v metodice rozpočtování organizace.