Rozpočtování ve státní neziskové organizaci - Sedlaříková, Linda; Matyáš, Ondřej, 1979-; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato práce se zabývá tématem rozpočtování ve státní neziskové organizaci, a to na příkladu konkrétní formy státní příspěvkové organizace, která působí v oblasti podpory rozvoje vzdělávání. Teoretická část obsahuje klíčové informace o specifikách financování a rozpočtování v oblasti státního neziskového sektoru. Praktická část navazuje představením, charakteristikou a detailní analýzou metodiky rozpočtování vybrané organizace. Následuje zhodnocení provedené analýzy, včetně identifikace problémových míst. Poslední kapitola praktické části představuje jednotlivé návrhy změn v metodice rozpočtování organizace.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses