Bitcoin - vznik, vývoj, budoucnost - Plášek, Karel; Veselá, Jitka; Babušík, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce představuje stručný úvod do problematiky Bitcoinu. Popisuje jeho vznik, základní parametry a způsob, jakým se získává. Následně jej porovnává s jeho alternativami – fiat penězi a zlatem. Práce se taktéž zabývá kritikou Bitcoinu a následnou obhajobou. V druhé části práce je rozebrán budoucí směr Bitcoinu z hlediska jeho využitelnosti, regulace a ceny. V poslední kapitole byl Bitcoin analyzován z hlediska výnosu a rizika a společně s tradičními aktivy byl zahrnut do tvorby optimálního portfolia.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses