Vývoj stavebního spoření v ČR - Malý, Nathanael; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá vývojem stavebního spoření v České republice, zejména v souvislosti s legislativními změnami vyplývajícími z konsolidačního balíčku 2024. Cílem práce je posoudit, zda je tento produkt za současných podmínek výhodný pro jednotlivé typy klientů, jak pro spořitele, tak pro ty, kteří hledají financování svých bytových potřeb. Na základě dostupných dat a vlastních výpočtů jsou porovnávány výnosy stavebního spoření s konkurenčními produkty pomocí metrik jako IRR a RPSN. Práce hodnotí i dopady aktuálních změn na chování klientů a na celkové postavení produktu na trhu.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses