Účetní a daňové souvislosti přeměn - Kozojedová, Jana; Lukeš, Jáchym; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na účetní a daňové souvislosti přeměn obchodních korporací. Úvodní tři kapitoly poskytují teoretické vymezení obecného právního rámce přeměn obchodních společností. Následující části se věnují problematice přeměn z pohledu účetnictví a daňové legislativy. Cílem práce není pouze teoretická analýza příslušné právní úpravy, ale především analýza obdrženého souboru 197 transakcí, které byly v roce 2022 zapsány do obchodního rejstříku. Vybrané účetní a daňové aspekty jsou dále podrobně rozpracovány a ilustrovány na konkrétním příkladu přeměny obchodní korporace.
Vedoucí práce: Jáchym Lukeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses