Asistenčné služby ako súčasť ponuky životného poistenia v Slovenskej republike - Prachár, Tomáš (2025)
Bakalárska práca sa zameriava na analýzu asistenčných služieb (AS) rizikového životného poistenia na slovenskom trhu s cieľom identifikovať rozdiely v ich rozsahu a kvalite. Pomocou kvalitatívno-komparatívnej analýzy bolo hodnotených 11 poisťovní na základe kritérií, ako zdravotná, právna a domáca asistencia. Výsledky odhalili značné rozdiely v ponuke služieb a ukázali, že kvalita AS nemusí priamo súvisieť s trhovým postavením poisťovní. Práca navrhuje opatrenia na zvýšenie atraktivity rozsahu a spokojnosti klientov ako napríklad digitalizáciu služieb alebo personalizované balíčky. Zistenia prispievajú k pochopeniu významu AS v životnom poistení a ponúkajú podnety pre ďalší výskum zameraný na preferencie poistencov.