Asistenčné služby ako súčasť ponuky životného poistenia v Slovenskej republike - Prachár, Tomáš; Volf, Lukáš; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalárska práca sa zameriava na analýzu asistenčných služieb (AS) rizikového životného poistenia na slovenskom trhu s cieľom identifikovať rozdiely v ich rozsahu a kvalite. Pomocou kvalitatívno-komparatívnej analýzy bolo hodnotených 11 poisťovní na základe kritérií, ako zdravotná, právna a domáca asistencia. Výsledky odhalili značné rozdiely v ponuke služieb a ukázali, že kvalita AS nemusí priamo súvisieť s trhovým postavením poisťovní. Práca navrhuje opatrenia na zvýšenie atraktivity rozsahu a spokojnosti klientov ako napríklad digitalizáciu služieb alebo personalizované balíčky. Zistenia prispievajú k pochopeniu významu AS v životnom poistení a ponúkajú podnety pre ďalší výskum zameraný na preferencie poistencov.
Vedoucí práce: Lukáš Volf
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses