Vliv novelizace zákona o účetnictví na vykazování leasingu u nájemce - Cáhová, Zuzana; Šindelář, Michal; Stiebal, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na účetnictví a výkaznictví finančního leasingu v České republice, jeho definici a jeho právní, daňový a hlavně účetní pohled. Popisuje principy zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, standardu IFRS 16 a nově připravovaného zákona o účetnictví. Pracuje s verzí návrhu uveřejněnou na webu Ministerstva financí k 1. listopadu 2024. Cílem práce je zobrazení odlišných postupů jednotlivých předpisů a analýza dopadů na účetní závěrku z hlediska účetnictví, výkaznictví, ale i finanční analýzy. Všechny postupy i dopady jsou znázorněné na ilustrativních příkladech.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses