Determinanty vývoje amerického akciového trhu z meziodvětvového hlediska - Jabali, Milad; Vejmělek, Jan; Boháčik, Ján; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
V bakalářské práci analyzuji vliv vybraných makroekonomických faktorů na sektorové indexy amerického akciového trhu. V teoretické části popisuji pět hlavních sektorových indexů a makroekonomické proměnné, které mohou ovlivňovat jejich výkonnost. V praktické části je pomocí regresní analýzy vyhodnocen vztah mezi indexy a faktory jako HDP, inflace, úrokové sazby, kurz dolaru, nezaměstnanost, a geopolitické riziko. Výsledky ukazují rozdílnou citlivost sektorů v jednotlivých obdobích, například během finanční krize nebo v období vysoké inflace. Výsledky jsou doplněny tabulkami a grafy.
Vedoucí práce: Jan Vejmělek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses