Deskriptivní analýza přeměn uskutečněných v České republice - Uhlíř, Michal; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Práce se zabývá provedením popisné analýzy přeměn obchodních společností na území České republiky na vzorku přidělených transakcí. První tři kapitoly jsou koncipovány teoreticky a představují základní souvislosti přeměn obchodních společností z obecného, účetního, právního a daňového hlediska. Čtvrtá kapitola představuje část praktickou, v rámci které je analyzován vzorek přeměn obchodních společností z různých hledisek zvolných autorem. Mezi konkrétní oblasti analýzy byly zvoleny otázky týkající se vlastnické struktury zúčastněných společností, typů uskutečněných přeměn, stanovení výměnného poměru, povinnost auditu zúčastněných společností, ocenění jmění znalcem, použití oceňovací metody nebo motivy pro realizaci přeměny. Cílem práce je v rámci analyzovaných oblastí odhalit současné trendy v oblasti přeměn obchodních společností a jejich porovnání s dosavadním vývojem.
Vedoucí práce: Jiří Pospíšil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses