Analýza výnosnosti investování na českém akciovém trhu - Žáčková, Julie; Quang, Tran Van; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou českého akciového trhu pomocí teorie portfolia. Cílem je ověřit, zda lze na základě historických dat sestavit portfolia s rozdílnou výkonností a rizikem a zhodnotit jejich efektivitu. Teoretická část popisuje fungování českého akciového trhu, vytváření portfolií podle investičních strategií a principy Markowitzova modelu. V praktické části je sestaveno několik portfolií z akcií obchodovaných na českém trhu. Na základě výpočtu výnosnosti, volatility a korelací mezi jednotlivými tituly jsou portfolia porovnána a vyhodnocena. Výsledky ukazují, že i na menším trhu je možné aplikací teoretických přístupů dosáhnout různých výsledků a sestavit efektivní kombinace akcií.
Vedoucí práce: Van Quang Tran
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses