Kybernetická rizika v bankovnictví a pojišťovnictví - Pavlas, Jaroslav (2025)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem kybernetických podvodů a jejich predikcí pomocí časové řady incidentů nahlášených IC3 a dat CSIRT. Pomocí ARIMA modelu byla vytvořena predikce vývoje počtu podvodů, přičemž výstupy naznačují spíše ustálení počtu incidentů. V práci jsou rovněž analyzována omezení modelu a diskutovány další rizikové faktory, jako je nástup AI či kvantových technologií, které mohou vývoj zásadně ovlivnit.