Kybernetická rizika v bankovnictví a pojišťovnictví - Pavlas, Jaroslav; Stádník, Bohumil; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem kybernetických podvodů a jejich predikcí pomocí časové řady incidentů nahlášených IC3 a dat CSIRT. Pomocí ARIMA modelu byla vytvořena predikce vývoje počtu podvodů, přičemž výstupy naznačují spíše ustálení počtu incidentů. V práci jsou rovněž analyzována omezení modelu a diskutovány další rizikové faktory, jako je nástup AI či kvantových technologií, které mohou vývoj zásadně ovlivnit.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses