Význam indexace v životním a neživotním pojištění - Hudecká, Kristýna; Ducháčková, Eva, 1958-; Pecina, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se věnuje tématu indexace v životním a neživotním pojištění. Hlavním cílem práce je přiblížit čtenáři pojem indexace, objasnit přístupy k indexaci v jednotlivých typech pojištění a analyzovat nabídku indexace na českém pojistném trhu. Teoretická část se zaměřuje na charakteristiku životního a neživotního pojištění, metody výpočtu pojistného, druhy pojistného plnění, problematiku podpojištění a samotný význam a fungování indexace. Praktická část zahrnuje analýzu dat z vybrané pojišťovny, zhodnocení dostupnosti indexace v pojistných produktech, kvality informací poskytovaných jednotlivými pojišťovnami a závěrečné dotazníkové šetření zaměřené na úroveň informovanosti a vnímání indexace mezi širokou veřejností.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses