Ohodnocení akciového titulu Unicredit S.p.A. - Sýkora, Matěj (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá ohodnocením akciového titulu Unicredit S.p.A, jedné z nejvlivnějších evropských bank. Zpracovaná fundamentální analýza se dělí na tři části, které jsou zároveň i kapitolami této práce. První kapitola se věnuje fundamentální analýze na globální úrovni, kde se zkoumá vliv makroekonomických ukazatelů na akciové kurzy. Druhou kapitolou je odvětvová fundamentální analýza, která vysvětluje specifika bankovnictví v Evropské unii a obsahuje srovnání s konkurenčními bankami. Třetí a zároveň poslední kapitolou je firemní fundamentální analýza, jež se zaměřuje na výpočet vnitřní hodnoty daného akciového titulu za pomoci relevantních údajů a postupů.