Ohodnocení akciového titulu Unicredit S.p.A. - Sýkora, Matěj; Veselá, Jitka; Tománek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá ohodnocením akciového titulu Unicredit S.p.A, jedné z nejvlivnějších evropských bank. Zpracovaná fundamentální analýza se dělí na tři části, které jsou zároveň i kapitolami této práce. První kapitola se věnuje fundamentální analýze na globální úrovni, kde se zkoumá vliv makroekonomických ukazatelů na akciové kurzy. Druhou kapitolou je odvětvová fundamentální analýza, která vysvětluje specifika bankovnictví v Evropské unii a obsahuje srovnání s konkurenčními bankami. Třetí a zároveň poslední kapitolou je firemní fundamentální analýza, jež se zaměřuje na výpočet vnitřní hodnoty daného akciového titulu za pomoci relevantních údajů a postupů.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses