Finanční a strategická analýza UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. - Borecká, Karolina; Radová, Jarmila; Tománek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na charakteristiku bankovního sektoru, jeho specifika a klíčové aspekty, které jej odlišují od ostatních odvětví národního hospodářství. Teoretická část se věnuje struktuře bankovního systému a formám jeho uspořádání, metodám finanční analýzy a nástrojům strategické analýzy. Tyto poznatky tvoří základ pro praktickou část práce, která analyzuje vybranou bankovní instituci z hlediska její finanční výkonnosti a strategického postavení. Součástí hodnocení je posouzení vnějšího a vnitřního prostředí banky, identifikace klíčových faktorů ovlivňujících její stabilitu a návrhy na možné směry dalšího vývoje.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses