Finanční analýza společnosti Mercedes-Benz Česká republika s.r.o. - Petko, Diana (2025)
Bakalářská práce „Finanční analýza společnosti Mercedes-Benz Česká republika s.r.o.“ se zaměřuje na zhodnocení finanční situace této společnosti v období let 2019 až 2023. Součástí analýzy je rovněž srovnání s vybranou konkurencí na českém trhu a vývoj automobilového průmyslu. Práce je strukturována do tří hlavních částí. První část se věnuje představení analyzované společnosti, její konkurence a aktuální situace na trhu. Druhá část obsahuje podrobnou finanční analýzu včetně analýzy poměrových ukazatelů a na závěr je zpracován finanční plán, který odhaduje další vývoj podniku.