Finanční analýza společnosti Letiště Praha, a.s. - Faturiková, Kateřina (2025)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Letiště Praha, a.s. v letech 2019–2023, a následným srovnáním s mezinárodními letišti Vídeň a Bratislava. Cílem práce je posoudit finanční zdraví a konkurence schopnost Letiště Praha v regionu střední Evropy. Práce je rozdělena do tří částí: představení společnosti, analýza konkurence a finanční analýza Letiště Praha. Závěrem jsou shrnuta klíčová zjištění a doporučení ke zlepšení konkurenceschopnosti a finanční stability.