Vedení evidence o hospodářské činnosti malého rodinného podniku - Hrnčířová, Karolína; Králíček, Vladimír, 1952-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Práce se zabývá problematikou vedení evidence hospodářské činnosti v podmínkách malého rodinného podniku v České republice. V teoretické části je analyzován právní rámec podnikání OSVČ a možnosti vedení evidence podle platné legislativy, včetně daňových dopadů jednotlivých forem evidence. Praktická část práce se zaměřuje na konkrétní vinotéku jako příklad malého rodinného podniku, popisuje způsob vedení evidence, daňové povinnosti a možné směry rozvoje podniku. Cílem práce je poskytnout praktický pohled na problematiku evidence hospodářské činnosti a poukázat na klíčové aspekty, které by měly malé podniky zohlednit při jejím vedení. Výsledky práce ukazují, že správná volba formy evidence může významně ovlivnit daňovou povinnost a administrativní náročnost, a tím i celkovou efektivitu podnikání.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses