Investiční analýza akcie Raytheon Technologies - Karkoška, David; Veselá, Jitka; Tománek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce si klade za cíl zhodnotit investiční potenciál americké zbrojní společnosti RTX Corporation prostřednictvím fundamentální a technické analýzy a vyvodit investiční doporučení. Globální analýza ukázala, že americká ekonomika je vhodným investičním prostředím, avšak její budoucí vývoj zůstává nejistý v důsledku geopolitických rizik a hrozby celní války. Obranný sektor byl vyhodnocen jako investičně atraktivní díky své stabilitě, cyklické neutralitě a oligopolní tržní struktuře. Vnitřní hodnota akcií byla odhadnuta pomocí několika valuačních modelů. Výsledky naznačují, že akcie jsou v době psaní práce nadhodnocené. Vzhledem k zvýšené tržní volatilitě, způsobené politickými událostmi, technická analýza neposkytla jednoznačný obchodní pokyn, neboť signály nebyly potvrzeny napříč různými metodami. Práce přichází se závěrem, že akcie společnosti RTX Corporation nejsou investičně atraktivní a nedoporučuje proto realizaci investice.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses