Nelegální obchody a praktiky na českém kapitálovém trhu v 90. letech - Procházková, Anna (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá nelegálními obchody a praktikami, které se odehrávaly na českém kapitálovém trhu v 90. letech. Práce se věnuje 3 konkrétním nelegálním praktikám, a to praní špinavých peněz, pyramidovým investicím a tunelování. V rámci těchto praktik jsou představeny konkrétní případy, na kterých je ukázán vývoj legislativy a regulace. Cílem této bakalářské práce je analyzovat charakteristické nelegální praktiky 90. let a na konkrétních příkladech ukázat nedostatečnost legislativy či regulace v té době. Zároveň je cílem ukázat vývoj legislativy a regulace, a to posouzením, jak by historické kauzy dopadly za dnešních podmínek.