Nelegální obchody a praktiky na českém kapitálovém trhu v 90. letech - Procházková, Anna; Veselá, Jitka; Medunová, Nikol; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá nelegálními obchody a praktikami, které se odehrávaly na českém kapitálovém trhu v 90. letech. Práce se věnuje 3 konkrétním nelegálním praktikám, a to praní špinavých peněz, pyramidovým investicím a tunelování. V rámci těchto praktik jsou představeny konkrétní případy, na kterých je ukázán vývoj legislativy a regulace. Cílem této bakalářské práce je analyzovat charakteristické nelegální praktiky 90. let a na konkrétních příkladech ukázat nedostatečnost legislativy či regulace v té době. Zároveň je cílem ukázat vývoj legislativy a regulace, a to posouzením, jak by historické kauzy dopadly za dnešních podmínek.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses