Implementace systému SAP S4/HANA v prostředí cloudu - Sleha, Jaromír (2025)
Tato práce se zabývá implementací podnikového informačního systému SAP S/4HANA v prostředí cloudu. Cílem je zkoumat stav připravenosti firem v ČR k implementaci SAP S/4HANA Cloud. Práce analyzuje přístupy ke cloudového řešení a možné překážky bránící k rychlejší adopci. Práce popisuje architekturu SAP S/4HANA Cloud, procesní nastavení a dílčí implementační fáze. Výzkum zkoumá motivace pro nasazení cloudového řešení a rozdílné preference mezi variantou on-premise a cloudovými edicemi (public, private cloud) SAP S/4HANA. Výsledkem je shrnutí aktuální tržní situace při implementaci SAP S/4HANA a možné bariéry dalšího růstu.