Finanční analýza akciové společnosti Škoda Auto v kontextu vývojových trendů v automobilovém průmyslu - Vlachovská, Martina; Nohýnková, Barbora; Brabenec, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou akciové společnosti Škoda Auto za roky 2019-2023 v kontextu současných ekonomických trendů. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části se práce zaměřuje na analýzu vývojových trendů v automobilového průmyslu z pohledu podnikových financí. V praktické části jsou metody finanční analýzy aplikovány na finanční výkazy akciové společnosti Škoda Auto. Obsahem práce je externí finanční analýza, která vychází z veřejně dostupných výkazů společnosti. Cílem práce je vyhodnocení finančního zdraví společnosti s důrazem na zadluženost, likviditu a rentabilitu. Doplňujícím cílem je odhalení příčin změn klíčových ukazatelů výkonnosti a jejich porovnání s konkurencí. Pro zpracování práce a vyhodnocení finančního zdraví byla využita horizontální a vertikální analýza, poměrové ukazatele a klíčové ukazatele výkonnosti. Práce přináší globální pohled na finanční zdraví společnosti a automobilový trh v souvislosti s aktuálními ekonomickými trendy a upozorňuje na možné budoucí výzvy a změny v automobilovém průmyslu, které mohou společnost značně ovlivnit.
Vedoucí práce: Barbora Nohýnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses