Investiční analýza akcie Tesla Motors, Inc. - Demuth, Matěj; Veselá, Jitka; Sobková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem této bakalářské práce je na základě třech analytických přístupů zhodnotit, zda jsou akcie společnosti Tesla obchodovány v souladu se svou vnitřní hodnotou, případně jestli se jednotlivé závěry analýz shodují a který přístup se jeví jako nejvhodnější pro využití k obchodování. Fundamentální analýza zkoumala vývoj makroekonomických ukazatelů, charakter odvětví a výpočet vnitřní hodnoty, pro který byly využity vybrané modely. V rámci technické analýzy byly využity jednotlivé indikátory, ze kterých byl společně odvozen obchodní signál. Pro psychologickou analýzu byl zvolen přístup André Kostolanyho. Firemní fundamentální analýza přinesla závěr, že akcie společnosti Tesla jsou v současnosti nadhodnoceny, zatímco technická a psychologická analýza přinesly nákupní signál. V rámci práce bylo dospěno k závěru, ze nejvhodnější přístup pro obchodování tohoto akciového titulu je technická a psychologická analýza. Hlavním přínosem práce je ohodnocení společnosti pomocí různých analytických přístupů a doporučení, jaký z těchto přístupů se v současnosti vzhledem k charakteru společnosti Tesla jeví jako nejvhodnější k využití pro obchodování.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses