Analýza nově regulovaného odvětví finančního crowdfundingu - Hartlová, Kateřina; Radová, Jarmila; Malinovský, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou skupinového financování (crowdfundingu), zejména jeho finanční podobou. Teoretická část práce se věnuje vývoji tohoto odvětví v Evropské unii a související novou regulací, která stanovila pro odvětví crowdfundingu jednotná pravidla na území EU. V další části práce jsou analyzováni poskytovatelé služeb skupinového financování v České republice, zejména s ohledem na platformy, které provozují. V závěru práce je porovnáno investování prostřednictvím crowdfundingových platforem s investicemi do nemovitostních fondů.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses