Účtování o zásobách v podmínkách legislativy České republiky - Hanyková, Tereza (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá účtováním zásob v podmínkách české legislativy. Teoretická část se věnuje charakteristice zásob, jejich oceňování, způsobům evidence a inventarizaci. Praktická část analyzuje účtování o zásobách v konkrétním obchodním podniku. Cílem práce je představit problematiku účtování a oceňování zásob a dále přiblížit, jak se tyto postupy uplatňují v konkrétní účetní jednotce, včetně zhodnocení zvolených účetních metod.