Dlouhodobý nehmotný a hmotný majetek v podmínkách legislativy České republiky - Šťastná, Tereza (2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku dle české legislativy. Teoretická část se věnuje vymezení dlouhodobého majetku, jeho evidenci a popisu souvisejících účetních operací. Praktická část se zaměřuje na vybraný podnik, jehož dlouhodobý nehmotný a hmotný majetek a s ním související účetní postupy detailně analyzuje. Cílem práce je přiblížení oblasti dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku a vyhodnocení správy majetku vybrané společnosti s důrazem na zvolený systém odpisování.