Dopady zavedenia európskej legislatívy v AML oblasti - Liptáková, Miroslava (2025)
Diplomová práca je zameraná na novú európsku reguláciu v oblasti AML z roku 2024. Prvá časť sa zaoberá Nariadením (EÚ) 2024/1624, konkrétne popisuje zmeny, ktoré toto nariadenie prinesie. Druhá časť sa sústreďuje na nový orgán AMLA, ktorý vznikne na základe Nariadenia (EÚ) 2024/1620. Jednotlivé kapitoly budú rozoberať jej právomoci, úlohy, prístupy k AML rizikám, spoluprácu s inými orgánmi dohľadu, jeho štruktúru a potenciálne problémy jej fungovania. Ako posledná časť teoretickej časti sa zameria na zmeny, ktoré prinesie Smernica (EÚ) 2024/1640. Praktická časť obsahuje prípadové štúdie, v ktorých je predvedený postup určenia skutočného majiteľa v zložitých vlastníckych štruktúrach.