Dopady zavedenia európskej legislatívy v AML oblasti - Liptáková, Miroslava; Vacek, Vladislav; Chval, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práca je zameraná na novú európsku reguláciu v oblasti AML z roku 2024. Prvá časť sa zaoberá Nariadením (EÚ) 2024/1624, konkrétne popisuje zmeny, ktoré toto nariadenie prinesie. Druhá časť sa sústreďuje na nový orgán AMLA, ktorý vznikne na základe Nariadenia (EÚ) 2024/1620. Jednotlivé kapitoly budú rozoberať jej právomoci, úlohy, prístupy k AML rizikám, spoluprácu s inými orgánmi dohľadu, jeho štruktúru a potenciálne problémy jej fungovania. Ako posledná časť teoretickej časti sa zameria na zmeny, ktoré prinesie Smernica (EÚ) 2024/1640. Praktická časť obsahuje prípadové štúdie, v ktorých je predvedený postup určenia skutočného majiteľa v zložitých vlastníckych štruktúrach.
Vedoucí práce: Vladislav Vacek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses