Finanční analýza a finanční plán společnosti BAŤA, akciová společnost - Kratochvíl, David; Strobach, Jiří; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou za období 2020 až 2023 a tvorbou finančního plánu společnosti BAŤA, akciová společnost pro roky 2024 a 2025, z pohledu externího analytika. Součástí práce je představení společnosti, uvedení konkurence a kritérií pro jejich výběr, rozbor jednotlivých účetních výkazů v rámci elementární analýzy, výpočet vybraných poměrových ukazatelů a jejich porovnání se srovnatelnými podniky v odvětví. Na základě generátorů hodnoty je následně sestaven finanční plán. Cílem této práce je zhodnocení fungování společnosti na domácím trhu spolu se zahraničními společnostmi se stejnou hlavní činností a cílovou skupinou zákazníků a nabídnutí odhadu jejího dalšího vývoje.
Vedoucí práce: Jiří Strobach
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses