Fundamentální analýza akcie společnosti The Coca-Cola Company - Handlovič, Ivan (2025)
Cílem této bakalářské práce je provedení fundamentální analýzy akcie společnosti The Coca-Cola Company a následná formulace investičního doporučení, zda je akcii vhodné koupit nebo prodat. V práci byla použita metoda top-down analýzy, která zahrnuje globální, odvětvovou a firemní úroveň. Globální analýza hodnotí vliv makroekonomických faktorů na americký akciový trh, odvětvová analýza se zaměřuje na charakteristiku odvětví nealkoholických nápojů a firemní analýza na stanovení vnitřní hodnoty akcie. Na základě výsledků analýz bylo formulováno doporučení k prodeji akcie společnosti The Coca-Cola Company.