Fundamentální analýza akcie společnosti The Coca-Cola Company - Handlovič, Ivan; Veselá, Jitka; Malinovský, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem této bakalářské práce je provedení fundamentální analýzy akcie společnosti The Coca-Cola Company a následná formulace investičního doporučení, zda je akcii vhodné koupit nebo prodat. V práci byla použita metoda top-down analýzy, která zahrnuje globální, odvětvovou a firemní úroveň. Globální analýza hodnotí vliv makroekonomických faktorů na americký akciový trh, odvětvová analýza se zaměřuje na charakteristiku odvětví nealkoholických nápojů a firemní analýza na stanovení vnitřní hodnoty akcie. Na základě výsledků analýz bylo formulováno doporučení k prodeji akcie společnosti The Coca-Cola Company.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses