Ocenění Air Bank, a.s. - Kubová, Hana (2025)
Cílem této diplomové práce je stanovení tržní hodnoty společnosti Air Bank, a.s. k 1.1.2024. Práce je rozdělena do několika navazujících částí. Nejprve jsou popsána specifika oceňování finančních institucí, přičemž důraz je kladen na charakteristiku bankovního sektoru. Následuje představení oceňované společnosti a provedení finanční a strategické analýzy. Na základě zjištěných výsledků je vytvořen finanční plán, který slouží jako základ pro aplikaci výnosového ocenění. V závěrečné části práce je provedeno ocenění Air Bank, a.s., a to za využití hlavní výnosové metody doplněné o dvě podpůrné metody.