Ocenění Air Bank, a.s. - Kubová, Hana; Hrdý, Milan; Nohýnková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem této diplomové práce je stanovení tržní hodnoty společnosti Air Bank, a.s. k 1.1.2024. Práce je rozdělena do několika navazujících částí. Nejprve jsou popsána specifika oceňování finančních institucí, přičemž důraz je kladen na charakteristiku bankovního sektoru. Následuje představení oceňované společnosti a provedení finanční a strategické analýzy. Na základě zjištěných výsledků je vytvořen finanční plán, který slouží jako základ pro aplikaci výnosového ocenění. V závěrečné části práce je provedeno ocenění Air Bank, a.s., a to za využití hlavní výnosové metody doplněné o dvě podpůrné metody.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses