Optimalizace řízení zásob ve firmě Cyan s.r.o. - Babáčková, Michaela (2025)
Bakalářská práce se zabývá optimalizací skladových zásob podniku CYAN s.r.o. Cílem práce je analyzovat klíčové produkty pro podnikání a následně navrhnout změny ve fungování podniku, které povedou k optimalizaci skladových zásob. Práce se dále zabývá problematikou sezónnosti a obrátkovosti zboží. Primární́ data poskytuje software CÉZAR. Pro získání hlubších poznatků byly provedeny rozhovory s majitelem firmy. V analytické části jsou využity statistické metody a analýzy ABC a XYZ, následně také kombinovaná analýza ABCXYZ a doporučení pro některé skupiny s cílem zvýšit zisk.