Pojištění podnikatelů v ČR - Jehlová, Jessica (2025)
Cílem této diplomové práce je pojištění podnikatelů. V první kapitole budou popsány různé druhy pojištění pro podnikatele. Následně se zaměříme na pojistný trh v ČR, konkrétně tedy na vývoj pojistného trhu prostřednictvím statistických údajů České asociace pojišťoven. Praktická část je založena na modelování časových řad předepsaného pojistného podnikatelského pojištění vybraných pojišťoven. Po nalezení vhodného modelu proběhne predikce časových řad.