Pojištění podnikatelů v ČR - Jehlová, Jessica; Vojtíková Tisová, Petra; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem této diplomové práce je pojištění podnikatelů. V první kapitole budou popsány různé druhy pojištění pro podnikatele. Následně se zaměříme na pojistný trh v ČR, konkrétně tedy na vývoj pojistného trhu prostřednictvím statistických údajů České asociace pojišťoven. Praktická část je založena na modelování časových řad předepsaného pojistného podnikatelského pojištění vybraných pojišťoven. Po nalezení vhodného modelu proběhne predikce časových řad.
Vedoucí práce: Petra Vojtíková Tisová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses