Fundamentální analýza akcie Lear Corporation - Blecha, Petr (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá fundamentální analýzou akcie společnosti Lear Corporation, která působí na trhu s automobilovými komponenty. Cílem práce je provedení precizní fundamentální analýzy za účelem stanovení vnitřní hodnoty akcie a posoudit, zda je nadhodnocená či podhodnocená a zároveň vypracování investičního doporučení. Analýza byla provedena ve 3 úrovních. Firemní analýza se zabývá výpočtem vnitřní hodnoty na základě použití absolutních i relativních ukazatelů. Odvětvová analýza se zaměřuje na charakteristiky automobilového průmyslu. Globální analýza se zaměřuje na identifikaci klíčových makroekonomických veličin, které ovlivňují akciový kurz. Výsledek analýzy naznačuje, že je akcie podhodnocená a investice do ní může být atraktivní zejména pro dlouhodobě orientované investory ochotné akceptovat vyšší míru rizika spojenou s cykličností sektoru.