Analýza vybraných aspektů elektromobility - Pecha, Josef; Radová, Jarmila; Medunová, Nikol; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem elektromobility z ekonomického pohledu. Cílem práce je analyzovat specifika spojená s elektromobilitou v oblasti financování, pojištění, odpisování a dostupných úlev a zároveň na konkrétním příkladu zhodnotit, zda se vyplatí přechod firemní flotily na elektrické vozy. Část práce se věnuje makroekonomickému a legislativnímu kontextu automobilového průmyslu v Evropě spolu se zpracováním aktuálních dat vývoje počtu vozidel v EU a ČR podle typu pohonu. Dále pro lepší pochopení souvislostí práce obsahuje vymezení a historický vývoj elektromobility, včetně souhrnu příležitostí a výzev, které tento trend přináší. Součástí je i pohled na elektromobilitu z perspektivy domácností, živnostníků a společností. Poslední kapitola se zaměřuje na budoucí vývoj elektromobility.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses