Inovativní nástroje financování podnikání - Křečan, Jan (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou inovativních nástrojů financování podnikání. Cílem práce je popsat vybrané inovativní nástroje financování, konkrétně crowdfunding, revenue-based financing a ICO a zhodnotit jejich výhody, rizika a potenciál dalšího rozvoje. Práce se věnuje také širším trendům v oblasti financí, jako jsou decentralizované finance (DeFi), fintech a ESG. Pozornost je věnována i problematice nelegálního využití těchto nástrojů, zejména v souvislosti s praním špinavých peněz, podvodnými investičními schématy a manipulací s trhem.