Inovativní nástroje financování podnikání - Křečan, Jan; Brabenec, Tomáš; Arlt, Josef, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou inovativních nástrojů financování podnikání. Cílem práce je popsat vybrané inovativní nástroje financování, konkrétně crowdfunding, revenue-based financing a ICO a zhodnotit jejich výhody, rizika a potenciál dalšího rozvoje. Práce se věnuje také širším trendům v oblasti financí, jako jsou decentralizované finance (DeFi), fintech a ESG. Pozornost je věnována i problematice nelegálního využití těchto nástrojů, zejména v souvislosti s praním špinavých peněz, podvodnými investičními schématy a manipulací s trhem.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses