"Digital assets" ve financích podniku - Nozdrenkova, Veronika; Brabenec, Tomáš; Pham, Hoang Long; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá digitálními aktivy a jejich využitím v podnikových financích. Analyzuje jejich teoretické vymezení, technologické základy, regulatorní rámec a klíčové oblasti aplikace. Těmito oblastmi jsou financování podniku, investice a operační využití. Práce u nich popisuje charakteristiky, potenciální výhody, nevýhody, související rizika a praktické příklady, včetně srovnání inovativních a tradičních metod získávání kapitálu. Cílem je zhodnotit potenciál digitálních aktiv pro firemní finance a identifikovat příležitosti i výzvy pro jejich efektivní a bezpečné nasazení v praxi.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses