Hotel Intercontinental v Praze - feasibility a hodnota projektu - Dyba, Jan; Mazáček, David; Šnajberg, Oxana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Hlavním cílem této bakalářské práce je provést ekonomické zhodnocení hotelového projektu Fairmont Golden Prague a posoudit jeho výnosnost, hodnotu nemovitosti spojených s provozem tohoto hotelu a dopady různých variant financování. Práce je rozdělena na dvě hlavní části – teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou popsány základní metody hodnocení investic, přístupy k určování hodnoty podniku, specifika hotelového trhu a možnosti financování, včetně mezaninového kapitálu. Praktická část se zaměřuje na samotný projekt rekonstrukce hotelu InterContinental a jeho přeměnu na luxusní provoz pod značkou Fairmont. Nejprve je rozebrána situace a vývoj hotelového trhu v CEE, od kterého přechází k detailní analýze hotelového projektu vycházející z predikcí provozních výsledků, tržeb a nákladů, interních údajů investora a současné tržní situace. Hodnoceny jsou klíčové výkonnostní ukazatele a výstupy investora v letech 2029, 2034 a 2050. Výsledky jsou interpretovány také z hlediska výnosové metody ocenění a vlivu struktury financování na návratnost kapitálu. Na závěr je projekt posouzen z pohledu tržní i subjektivní hodnoty pro investora typu family office.
Vedoucí práce: David Mazáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses