Finanční plánování a řízení v rodinných podnicích - Fojtíková, Veronika; Šmídová, Radana, 1977-; Maříková, Pavla, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá teoretickými specifiky finančního řízení v rodinných podnicích a jejich ověřením prostřednictvím finanční analýzy konkrétního rodinného podniku Lorika s.r.o., provedeném na základě veřejně dostupných dat. Hlavním cílem práce bylo posoudit, zda a do jaké míry společnost Lorika s.r.o. naplňuje teoreticky definované charakteristiky finančního řízení typické pro rodinné firmy. Výsledky analýzy ukázaly, že zatímco v oblasti ziskovosti a investiční politiky se firma teoretickým předpokladům blíží, její strategie financování, řízení likvidity, pracovního kapitálu a efektivita využití aktiv vykazují podstatné odlišnosti. Celkově tak společnost Lorika s.r.o. uplatňuje v klíčových finančních aspektech rizikovější strategii, než je u rodinných podniků obvykle předpokládána.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses