Hotovost a hotovostní transakce - Půlpán, Matěj; Šulc, Vladimír; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou hotovosti v měnícím se finančním prostředí, jejím historickým vývojem, současnou rolí a budoucím výhledem. Teoretická část práce definuje klíčové pojmy, mapuje vývoj hotovostního oběhu v České republice a analyzuje systém zpracování hotovosti v ČR a Švédsku. Pozornost je věnována také dopadům digitalizace a možným scénářům dalšího vývoje hotovosti. Praktická část je zaměřena na kvantitativní výzkum formou dotazníkového šetření, jehož cílem bylo zjistit názory a postoje obyvatel České republiky k hotovosti, bezhotovostním platbám a přechodu k bezhotovostní ekonomice.
Vedoucí práce: Vladimír Šulc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses