Nelegální obchody v bankovním sektoru - Pham, Binh Minh (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje vybraným formám nelegální činnosti v bankovním sektoru, konkrétně insider tradingu a praní špinavých peněz. První část se zaměřuje na teoretické vymezení těchto fenoménů, jejich legislativní rámec a praktické příklady. Druhá část obsahuje rozhovor s odborníkem z praxe, PhDr. Dominikem Basárem, který poskytuje pohled na aktuální výzvy v oblasti AML/CFT. Třetí část analyzuje činnost Finančního analytického úřadu a vývoj podezřelých transakcí v České republice.