Nelegální obchody v bankovním sektoru - Pham, Binh Minh; Musílek, Petr, 1965-; Jouda, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje vybraným formám nelegální činnosti v bankovním sektoru, konkrétně insider tradingu a praní špinavých peněz. První část se zaměřuje na teoretické vymezení těchto fenoménů, jejich legislativní rámec a praktické příklady. Druhá část obsahuje rozhovor s odborníkem z praxe, PhDr. Dominikem Basárem, který poskytuje pohled na aktuální výzvy v oblasti AML/CFT. Třetí část analyzuje činnost Finančního analytického úřadu a vývoj podezřelých transakcí v České republice.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses